Type what you are searching for:
0
  • No products in the cart.
0
  • No products in the cart.

Over Valentijnsdag, girlpower en meer.

Over Valentijnsdag, girlpower en meer.

Maart is begonnen. De maand van de lente, de zomertijd en Internationale Vrouwendag.

Eerst terug naar februari. Omdat het Valentijnsdag werd, riepen wij op om Koos-kaarten te kopen en met extra liefde te sturen. Wij zouden voor elk verkocht Koos-kaartje ook een kaartje naar een eenzame Amsterdammer sturen. En dat deden jullie! Dankzij jullie lag er op Valentijnsdag maar liefst bij 180 eenzame Amsterdammers een kaartje op de mat, een hart onder de riem. Supertof! Van dat soort acties willen we er nog wel meer. Iemand ideeën? :)

 

Ondertussen wordt er hard gewerkt. De voorraad groeit, we krijgen leuke opdrachten binnen en we gaan met steeds meer partijen samenwerken. Zo was ik bijvoorbeeld op de koffie bij Zero Waste Lab, een heel leuk initiatief in de Dapperbuurt; “Als buurtbewoner kun jij je gescheiden afval bij het Zero Waste Lab inleveren in ruil voor waardemunten. Deze munten kun je bij je lokale ondernemers verzilveren, bijvoorbeeld voor een gratis kopje koffie , korting op je verse groenten, kleding of je nieuwe leesbril. Het ingeleverde afval wordt hergebruikt en gerecycled.”

Dat past natuurlijk bij Firma Koos, met onze producten van versleten spijkerbroeken! Daar gaat vast een leuke samenwerking uitkomen. Zo ook met SecondStep, een tweedehands winkel waar vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. We draaien nu een pilot, waarbij deze vrouwen een deel van de productie voor Firma Koos op zich nemen. Hele leuke dingen!

Van SecondStep naar 8 maart, Internationale Vrouwendag. Stukje geschiedenis; op 8 maart 1908 en op 8 maart 1917 kwamen in respectievelijk New York en  St. Petersburg vrouwen in opstand tegen slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Omdat er nog altijd plekken zijn waar vrouwen en meisjes minder kansen krijgen, is het goed om daar af en toe bij stil te staan. Kijk eens op de website van WhoCares wat Internationale Vrouwendag voor vrouwen kan betekenen. En wees die dag extra lief voor alle vrouwen om je heen! :) Want Firma Koos gelooft in gelijke kansen, voor iedereen en overal. Ook voor alle vrouwen en meisjes. Girlpower! Zo is Koos.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.